Övriga föreningar

Pi

Pi är en av LTU:s äldsta föreningar, anno1980, och vi är på STUK väl valda torsdagar (cirka varannan) för att koka ärtsoppa och steka pannkakor till försäljning. De törstiga kan även få sig en rackare punsch. När andan faller på anordnar vi också backhäfv för de riktigt törstiga, samt lite andra festligheter och tillställningar under läsårens gång!

Under nolleperioden kommer vi bland annat att stå för maten på Maskinteknologsektionens sektionssittning, samt synas under sektionsdagen. Vi känns igen på våra gula köksrockar och kockmössor, och finns vi inte på STUK sitter vi troligtvis i bastun och dricker öl.

För att hålla er uppdaterade om när nästa servering är eller vilka asballa events vi har på g, kan ni gilla oss på Facebook: https://www.facebook.com/antligenPI
Följ oss även på Twitter: @Pi_LTU
Instagram: @antligenpi
MySpace: https://myspace.com/pi_ltu (vi är troligvis den förening på hela LTU med mest skillz inom sociala medier).
För direktkontakt nås vi även på pi@m-sektionen.se.

IAESTE

IAESTE är en internationell ideell organisation som arbetar med praktikutbyten världen över och Sveriges nordligaste lokalkommitté är belägen vid LTU. Genom IAESTE kan arbetsgivare världen över hitta motiverade praktikanter och studenter få relevant praktisk erfarenhet relaterat till sina studier. Win-win!

Kontakt:
Email: iaeste.lulea@gmail.com
Facebook: IAESTE Luleå

The Silent Jesters

Vi är en gycklarförening vid Luleå tekniska universitet som arbetar med LED- och Eldkonst och övrig gycklarkonst för ert och vårt nöjes skull.

Om du är intresserad av att gyckla hör av dig till tsjlule@gmail.com.

För mer information besök vår Facebooksida www.facebook.com/TheSilentJesters.

Studentorkestern Luhrarne

Är duschmunstycket kanske inte världens bästa mick? Ligger det ett instrument där hemma som ett väldigt dyrt dörrstopp? Finns det en önskan att stå på scen och ha kul?

Sök då till Luhrarne, Norra Sveriges snyggaste studentorkester!

Luhrarne är Luleå Tekniska Universitets enda, snyggaste, och framförallt luhrigaste studentorkester! Vi spelar blandad musik med en hel del storband, pop, rock, och vad annars vi känner för. Vi söker alltid nya och engagerade medlemmar som vill vara med och skapa musik med oss.

Under nolle-P kommer vi ha en del öppna spelningar och aktiviteter, så håll ögonen öppna för affischer och meddelanden! Kul saker som vi gör under övriga året är att åka på Studentorkesterfestival, spela på olika fester och sittningar och ha en egen vårkonsert. I februari firar vi dessutom 40 år, givetvis med en stor konsert!

Vi övar varje måndag klockan 18.30 D516d, och om ni är intresserade av att sjunga eller spela med oss så är det bara att dyka upp eller kontakta styhrelsen på styhrelsen på styhrelsen@luhrarne.com. Vidare info finns på vår hemsida, www.luhrarne.com eller på Facebookwww.facebook.com/Luhrarne/

LURC

LURC (Luleå University Reception Committee) är en förening som ansvarar för att Universitets utbytesstudenter får en så minnesvärd period som möjligt.

Vi anordnar med deras boende, hämtar dem från flygplatsen när de anländer och anordnar en nolleperiod första veckorna på terminen. Under året organiserar vi även diverse resor till olika sevärda destinationer i närheten, samt längre resor som till exempel St. Petersburg och ESN Sea Battle. Utbytesstudenter har en tendens att gilla fest, så vi anordnar välkomstmiddag, avskedsmiddag och även fester, med olika teman, under terminerna. Vi har också, till vår hjälp, ett gäng svenska "Buddies" som får en handfull studenter att kontakta innan terminsstart. Detta för att hjälpa dem ännu mera att komma in i det svenska livet och studentlivet på LTU.

XP-M

Läser du vid LTU och kanske har en bil eller någon annan kul teknisk konstruktion du skulle vilja jobba med men ingen lokal där du kan utöva ditt intresse?

Som medlem i föreningen XP-M (Experimentverkstad Maskin, subgrupp under Maskinsektionen) har du tillgång till XP-M verkstaden som ligger i anslutning till Porsöladan bredvid Porsögårdarna. I verkstaden finns de flesta vanliga handverktyg och dessutom vinkelslipar, billyft, uppkörningsramper, svets, pelarborr och en del tryckluftsdrivna verktyg, mm. I XP-M verkstaden kan du t.ex. reparera din bil, MC eller skoter, realisera en teknisk ide, snickra och mycket mer!

Eller läs mer på vår hemsida!

Philm

Söndagar 19:00 spenderas med campus mest kultiverade förening, Philm. Skolans äldsta förening visar bioaktuella filmer på samma sätt som biograferna inne i stan. Med låga biljettpriser och kiosk med godsaker för inköpspris blir Philm det perfekta söndagsnöjet. Här kopplar du av med en film efter en lång vecka av studier och festande. Håll utkik efter rekrytering. Philm hittar du på Facebook, hemsidan www.philmltu.se eller via mailen info@philmltu.se. Inträde från 18:30.

XP-El

XP-el (Experimentverkstad el)​är föreningen för dig som är elektronik- och teknikintresserad! Som medlem får du tillgång till föreningens stora och nybyggda lokal dygnet runt. I lokalen finns verktyg, instrument, komponenter och massvis med roliga prylar. Utöver alla teknikprylar finns det även två stycken kylskåp fyllda med godis, läsk och andra nyttigheter till försäljning. Perfekt för sena kvällsprojekt!

Föreningen brukar årligen anordna ett antal kurser. Bland annat den mycket populära löd- och kretskortskursen. Som medlem är denna kurs gratis, men kanske bäst av allt, som medlem får du inbjudan före alla andra!

XP-els lokal är belägen i A-husets källare rakt under ingång A2. Medlemskap kostar 150 kr per år och löses genom att kontakta XP-el på xpel@datasektionen.com eller besöka lokalen och prata med någon i styrelsen.

Facebook: http://www.facebook.com/xpelLTU
Websida: http://www.xp-el.com 

LUDD

Ludd (Luleå University Computer Society) skapades år 1991 för att öka studenters kunskap inom datavetande. Vi tillhandahåller bland annat kurser inom ämnen såsom:

 • Programmering
 • Säkerhet
 • LaTex (typsättningssystem)

Vi håller till i A1401 (T1) där du som medlem kan hålla till med dina projekt, plugga, installera Arch-linux eller bara chilla med en film på vår projektor. Medlemskap i Ludd kostar 100kr/år och med det får du t.ex. tillgång till:

 • Serverplats med dedikerad extern ip-address
 • Terminal plats
 • Gratis utskrifter
 • Oändligt (nästan) med kaffe från vår kaffemaskin
 • Bosch, vår alldeles egna kiosk där vi säljer mat, godis, läsk mm.

Medlemskap kan skapas i lokalen eller online. Vill du komma i kontakt med oss kan du:

 1. maila oss på styrelsen@ludd.ltu.se , 
 2. gå in på vår facebook: https://facebook.com/LuddLTU
 3. joina föreningens telegram kanal: https://t.me/joinchat/AAAAAAlJV6rkFgGDM8tcjw

Du kan hitta ytterligare information på vår hemsida, ludd.ltu.se, eller om du tittar förbi lokalen.

Pyrot

Pyrotekniska Sällskapet vid Luleå tekniska universitet, även kallat Pyrot, är en förening för studenter vid LTU med ett brinnande intresse för pyroteknik. Föreningen bildades 1984 och har nu lång erfarenhet av allt från nyårsfyrverkerier till scenpyroteknik inom föreningen.

Är ni intresserade av vad vi håller på med kan ni kasta ett öga på vår facebooksida https://www.facebook.com/pyrotltu/ alternativt vår hemsida http://www.pyrot.com.

Har ni frågor kring vår verksamhet är ni välkomna att kontakta oss via info@pyrot.com

XP-el (Experimentverkstad el)​är föreningen för dig som är elektronik- och teknikintresserad! Som medlem får du tillgång till föreningens stora och nybyggda lokal dygnet runt. I lokalen finns verktyg, instrument, komponenter och massvis med roliga prylar. Utöver alla teknikprylar finns det även två stycken kylskåp fyllda med godis, läsk och andra nyttigheter till försäljning. Perfekt för sena kvällsprojekt!

Föreningen brukar årligen anordna ett antal kurser. Bland annat den mycket populära löd- och kretskortskursen. Som medlem är denna kurs gratis, men kanske bäst av allt, som medlem får du inbjudan före alla andra!

XP-els lokal är belägen i A-husets källare rakt under ingång A2. Medlemskap kostar 150 kr per år och löses genom att kontakta XP-el på xpel@datasektionen.com eller besöka lokalen och prata med någon i styrelsen.

Facebook: http://www.facebook.com/xpelLTU

Websida: http://www.xp-el.com

Phire

Gycklargruppen Phire är gyckel- och cirkusföreningen som välkomnar alla!

Phire bildades 2011 och är Norrbottens största gycklar- och cirkusförening. Tillsammans tränar vi alla möjliga discipliner inom objektsmanipulation, såsom poi, stav, jonglering och flower stick, men även luftakrobatik, akroyoga och mycket mer! Vi använder både vanliga redskap, lysande LED-redskap och flammande eldredskap. Vi tränar tillsammans två gånger i veckan. Oftast är träningarna så kallade ”skill shares” där vi delar kunskaper och lär av varandra. Det går att börja när som helst under terminen och på träningarna kan du låna redskap av oss. 
Uppträder gör vi på olika evenemang på alltifrån campus, Luleå och resten av Sverige! Vi uppträder även på medeltidsevent, och gör vår egen eldshow en gång per år. Kanske såg ni oss elda utanför STUK? 
Vi arbetar för att främja gycklarkonsten och cirkus i Luleå med omnejd och ordnar ibland resor till olika cirkusevent för att nätverka, träna och lära oss mer.

Vi lär dig eldkonsten för att klara av kylan i norr och ha många bollar i luften på riktigt!

Kontakta oss genom vår facebook, via mail phire.lule@gmail.com, eller kom till våra träningar!

Se Facebooksidan för tid och plats under höstterminen.

Kvinnokören Embla

Vi är Kvinnokören Embla och vi bildades 2011 av några tjejer ur Lulespexet då en kvinnokör inte existerade på LTU. Embla är en kör där vi studenter en gång i veckan samlas för att utvecklas och ta ut svängarna i vår körsång. Vi gör diverse sjungningar både på och utanför campus och även minst två konserter per år, ibland med andra föreningar på universitetet. Förutom det har vi teambuilding och gör andra roliga aktiviteter tillsammans.

Gillar du att sjunga? Tveka inte, utan sök till oss! 
Kolla även in oss på våra sociala medier! 
Facebook: Kvinnokören Embla
Instagram: kvinnokorenembla
Hemsida: kvinnokorenembla.se

Manskören Snapsakademien

De dyker upp lite titt som tätt på universitetet när man minst anar det. De bär frack och kårmössa, marscherar i led och känns igen på sina ljuva stämmor. Givetvis kan det bara vara Manskören Snapsakademien det rör sig om; en anrik manskör med mer än 20 år på nacken! Med hjälp av sången sprider de glädje på universitetsområdet vid festliga tillfällen såsom middagar eller speciella högtider. Snapsakademien erbjuder ett musikaliskt kamratskap med en betoning på gemenskap. Vill du bli en del av denna härliga skara? Håll utkik efter provrepetitioner som anordnas de första veckorna under höstterminen.

 
Facebook: https://www.facebook.com/Snapsakademien
Hemsida: www.snapsakademien.se

pH1

Vi stödjer, främjar och uppmuntrar motorintresse hos studenter vid Luleå tekniska universitet.

pH1 grundades av motorintresserade medlemmar under Maskinteknologsektionen vid Luleå tekniska universitet. Idén var att skapa ett forum och en plattform för studenter där det kunde genomföras initiativ och arrangemang som knöt an till och grundades i någon form av motorintresse. Styrelsen i pH1 agerar vid behov arrangörer och bollplank för nya idéer som knyter an till föreningens grundtanke – allt från bilsport till filmkväll, formel-1 till traktor eller snöskoter till tipsrunda!

Namnet ”pH1″ kommer från (den brittiska) engelskans ”Petrolhead” som fritt översatt betyder bilentusiast, fast åt det mer fanatiskt hängivna hållet. Självklart utläses detta magnifika namn ”fett” och används även för att beskriva allt som är gott här i världen, i synnerhet motorrelaterade ting.

Kontakt: ph1@m-sektionen.se eller www.facebook.com/petrolheadsen

MAkt

 

När ni är less sittningar, halvtorra gyckel och drägliga bordsherrar/damer, spana in oss! MAkt är kort för Maskinteknologsektionens Aktivitetsutskott. Vi ägnar oss åt att göra studiesociala event som skall främja gemenskapen och studietiden för studenter inom Maskinteknologsektionen och LTU. Exempel på event ni kan tänkas förvänta er av oss är Paintball, Gokart, Yukigassen, ovvejuntor och annat skoj! Ni hittar oss genom att leta efter campus snyggaste västar, svarta med röda fickor och trycket MAkt på ryggen. Vill ni hålla er uppdaterad på vad vi sysslar med så bör ni gilla oss på facebook. Vi syns på NolleP!

 

Facebook: www.facebook.com/MAkt.LTU/

 

Instagram: makt.ltu

Mail: makt@m-sektionen.se

LBSS

Luleå Bugg och Swing Studenter är en del av Luleå Bugg och Swing Dansklubb och vi håller till på universitet. Vi håller danskurser i olika swingdanser, anordnar sittningar och erbjuder gratis socialdans för studenter på måndagar. Till hösten startar vi en studentkurs i bugg på nybörjarnivå. Under nolleperioden anordnar vi ett evenemang som heter Dirty Dancing. Det är en danskväll med livéband som anordnas för de nya studenterna och tidigare under samma dag har vi en kortare danskurs. Både dansträningen och själva danskvällen är i centrumrestaurangen den 23/8. Dansträningen är kl.16 och danskvällen är kl.18.30. Dansen på måndagar kallas fridans och är mellan kl.19.00-21.00 i A3101a. Hos oss finns det möjlighet att träffa nya kompisar, umgås och dansa. Vill du veta mer om oss? Vi finns på facebook!

 

Ta kontakt via: lbss@lbsdk.se

STIL ALPINA

StiL Alpina är en sektion under studentidrotten i Luleå, Mitt Livs StiL, vars syfte är att anordna skidresor till förmånliga priser. Vi i sektionen brinner för utförsåkning och arbetet med StiL Alpinas verksamhet sker ideellt vid sidan av studierna på Luleå tekniska universitet . Vår främsta målgrupp är studenter vid LTU och varje år följer drygt 800 resenärer med på våra resor. Kom fram och hälsa på oss på Hurtiglutten under Nolleperioden!
 
För mer information om oss och våra resor kan du gå in på:
mittlivsstil.se/sv/sektioner/alpina/
facebook.com/stilalpina
instagram.com/stilalpina
XP-el (Experimentverkstad el)​är föreningen för dig som är elektronik- och teknikintresserad! Som medlem får du tillgång till föreningens stora och nybyggda lokal dygnet runt. I lokalen finns verktyg, instrument, komponenter och massvis med roliga prylar. Utöver alla teknikprylar finns det även två stycken kylskåp fyllda med godis, läsk och andra nyttigheter till försäljning. Perfekt för sena kvällsprojekt!

Föreningen brukar årligen anordna ett antal kurser. Bland annat den mycket populära löd- och kretskortskursen. Som medlem är denna kurs gratis, men kanske bäst av allt, som medlem får du inbjudan före alla andra!

XP-els lokal är belägen i A-husets källare rakt under ingång A2. Medlemskap kostar 150 kr per år och löses genom att kontakta XP-el på xpel@datasektionen.com eller besöka lokalen och prata med någon i styrelsen.

Facebook: http://www.facebook.com/xpelLTU

Websida: http://www.xp-el.com