Övriga föreningar

Pi

Pi är en av LTU:s äldsta föreningar, anno1980, och vi är på STUK väl valda torsdagar (cirka varannan) för att koka ärtsoppa och steka pannkakor till försäljning. De törstiga kan även få sig en rackare punsch. När andan faller på anordnar vi också backhäfv för de riktigt törstiga, samt lite andra festligheter och tillställningar under läsårens gång!

Under nolleperioden kommer vi bland annat att stå för maten på Maskinteknologsektionens sektionssittning, samt synas under sektionsdagen. Vi känns igen på våra gula köksrockar och kockmössor, och finns vi inte på STUK sitter vi troligtvis i bastun och dricker öl.

För att hålla er uppdaterade om när nästa servering är eller vilka asballa events vi har på g, kan ni gilla oss på Facebook: https://www.facebook.com/antligenPI
Följ oss även på Twitter: @Pi_LTU
Instagram: @antligenpi
MySpace: https://myspace.com/pi_ltu (vi är troligvis den förening på hela LTU med mest skillz inom sociala medier).
För direktkontakt nås vi även på pi@m-sektionen.se.

IAESTE

IAESTE är en internationell ideell organisation som arbetar med praktikutbyten världen över och Sveriges nordligaste lokalkommitté är belägen vid LTU. Genom IAESTE kan arbetsgivare världen över hitta motiverade praktikanter och studenter få relevant praktisk erfarenhet relaterat till sina studier. Win-win!

Kontakt:
Email: iaeste.lulea@gmail.com
Facebook: IAESTE Luleå

The Silent Jesters

Vi är en gycklarförening vid Luleå tekniska universitet som arbetar med LED- och Eldkonst och övrig gycklarkonst för ert och vårt nöjes skull.

Om du är intresserad av att gyckla hör av dig till tsjlule@gmail.com.

För mer information besök vår Facebooksida www.facebook.com/TheSilentJesters.

Studentorkestern Luhrarne

Är duschmunstycket kanske inte världens bästa mick? Ligger det ett instrument där hemma som ett väldigt dyrt dörrstopp? Finns det en önskan att stå på scen och ha kul?

Sök då till Luhrarne, Norra Sveriges snyggaste studentorkester!

Luhrarne är Luleå Tekniska Universitets enda, snyggaste, och framförallt luhrigaste studentorkester! Vi spelar blandad musik med en hel del storband, pop, rock, och vad annars vi känner för. Vi söker alltid nya och engagerade medlemmar som vill vara med och skapa musik med oss.

Under nolle-P kommer vi ha en del öppna spelningar och aktiviteter, så håll ögonen öppna för affischer och meddelanden!

Vi övar varje måndag klockan 18.30 D514a, och om ni är intresserade av att sjunga eller spela med oss så är det bara att dyka upp eller kontakta styhrelsen på styhrelsen påstyhrelsen@luhrarne.com. Vidare info finns på vår hemsida, www.luhrarne.com.

LURC

LURC (Luleå University Reception Committee) är en förening som ansvarar för att Universitets utbytesstudenter får en så minnesvärd period som möjligt.

Vi anordnar med deras boende, hämtar dem från flygplatsen när de anländer och anordnar en nolleperiod första veckorna på terminen. Under året organiserar vi även diverse resor till olika sevärda destinationer i närheten, samt längre resor som till exempel St. Petersburg och ESN Sea Battle. Utbytesstudenter har en tendens att gilla fest, så vi anordnar välkomstmiddag, avskedsmiddag och även fester, med olika teman, under terminerna. Vi har också, till vår hjälp, ett gäng svenska "Buddies" som får en handfull studenter att kontakta innan terminsstart. Detta för att hjälpa dem ännu mera att komma in i det svenska livet och studentlivet på LTU.

XP-M

Läser du vid LTU och kanske har en bil eller någon annan kul teknisk konstruktion du skulle vilja jobba med men ingen lokal där du kan utöva ditt intresse?

Som medlem i föreningen XP-M (Experimentverkstad Maskin, subgrupp under Maskinsektionen) har du tillgång till XP-M verkstaden som ligger i anslutning till Porsöladan bredvid Porsögårdarna. I verkstaden finns de flesta vanliga handverktyg och dessutom vinkelslipar, billyft, uppkörningsramper, svets, pelarborr och en del tryckluftsdrivna verktyg, mm. I XP-M verkstaden kan du t.ex. reparera din bil, MC eller skoter, realisera en teknisk ide, snickra och mycket mer!

Eller läs mer på vår hemsida!

Philm

Söndagar 19:00 spenderas med campus mest kultiverade förening, Philm. Skolans äldsta förening visar bioaktuella filmer på samma sätt som biograferna inne i stan. Med låga biljettpriser och kiosk med godsaker för inköpspris blir Philm det perfekta söndagsnöjet. Här kopplar du av med en film efter en lång vecka av studier och festande. Håll utkik efter rekrytering. Philm hittar du på Facebook, hemsidan www.philmltu.se eller via mailen info@philmltu.se. Inträde från 18:30.

XP-El

XP-el (Experimentverkstad el)​är föreningen för dig som är elektronik- och teknikintresserad! Som medlem får du tillgång till föreningens stora och nybyggda lokal dygnet runt. I lokalen finns verktyg, instrument, komponenter och massvis med roliga prylar. Utöver alla teknikprylar finns det även två stycken kylskåp fyllda med godis, läsk och andra nyttigheter till försäljning. Perfekt för sena kvällsprojekt!

Föreningen brukar årligen anordna ett antal kurser. Bland annat den mycket populära löd- och kretskortskursen. Som medlem är denna kurs gratis, men kanske bäst av allt, som medlem får du inbjudan före alla andra!

XP-els lokal är belägen i A-husets källare rakt under ingång A2. Medlemskap kostar 150 kr per år och löses genom att kontakta XP-el på xpel@datasektionen.com eller besöka lokalen och prata med någon i styrelsen.

Facebook: http://www.facebook.com/xpelLTU
Websida: http://www.xp-el.com 

Pyrot

Pyrotekniska Sällskapet vid Luleå tekniska universitet, även kallat Pyrot, är en förening för studenter vid LTU med ett brinnande intresse för pyroteknik. Föreningen bildades 1984 och har nu lång erfarenhet av allt från nyårsfyrverkerier till scenpyroteknik inom föreningen.

Är ni intresserade av vad vi håller på med kan ni kasta ett öga på vår facebooksida https://www.facebook.com/pyrotltu/ alternativt vår hemsida http://www.pyrot.com.

Har ni frågor kring vår verksamhet är ni välkomna att kontakta oss via info@pyrot.com

XP-el (Experimentverkstad el)​är föreningen för dig som är elektronik- och teknikintresserad! Som medlem får du tillgång till föreningens stora och nybyggda lokal dygnet runt. I lokalen finns verktyg, instrument, komponenter och massvis med roliga prylar. Utöver alla teknikprylar finns det även två stycken kylskåp fyllda med godis, läsk och andra nyttigheter till försäljning. Perfekt för sena kvällsprojekt!

Föreningen brukar årligen anordna ett antal kurser. Bland annat den mycket populära löd- och kretskortskursen. Som medlem är denna kurs gratis, men kanske bäst av allt, som medlem får du inbjudan före alla andra!

XP-els lokal är belägen i A-husets källare rakt under ingång A2. Medlemskap kostar 150 kr per år och löses genom att kontakta XP-el på xpel@datasektionen.com eller besöka lokalen och prata med någon i styrelsen.

Facebook: http://www.facebook.com/xpelLTU

Websida: http://www.xp-el.com

Phire

Phire Art of Jester är en gycklar- och cirkusförening öppen för alla! Tillsammans tränar vi alla möjliga discipliner inom objektsmanipulation - poi, stav, jonglering, devil stick, luftakrobatik, LEDredskap, eldkonst och mycket mer där bara fantasin sätter gränser. Vi arbetar för att främja gycklarkonsten och cirkus i Luleå på olika sätt, och för att lära oss mer och för att nätverka så ordnar vi ibland resor till olika event. Vi brukar uppträda på olika evenemang på campus men också i övriga Norrbotten. Vi ger dig eldkonsten du behöver för att klara av kylan i norr och lär dig ha många bollar i luften på riktigt!
Kontakta oss genom vår facebook www.facebook.com/phire eller via mail phire.lule@gmail.com.

Kvinnokören Embla

Kvinnokören Embla är en förening för skönsjungande tjejer som startade våren 2011. Då Luleå Tekniska Universitet redan hade en manskör och en blandkör så var det just en kvinnokör som saknades. Vi består i dagsläget av ett tjugotal medlemmar som utöver att öva körsång ihop även hittar på andra aktiviteter tillsammans och har roligt. Repertoaren består av allt från internationella pop- och rocklåtar till svenska hits och folkvisor. Kören har framträdanden på såväl små som stora sittningar, och även privata sjugningar. Vill du vara med i kvinnokören Embla? Håll då koll på vår hemsida: www.kvinnokorenembla.se och vår facebooksida: www.facebook.com/Emblaltu för mer information om uttagningar som sker i början av vår- och höstterminen.

Manskören Snapsakademien

De dyker upp lite titt som tätt på universitetet när man minst anar det. De bär frack och kårmössa, marscherar i led och känns igen på sina ljuva stämmor. Givetvis kan det bara vara Manskören Snapsakademien det rör sig om; en anrik manskör med mer än 20 år på nacken! Med hjälp av sången sprider de glädje på universitetsområdet vid festliga tillfällen såsom middagar eller speciella högtider. Snapsakademien erbjuder ett musikaliskt kamratskap med en betoning på gemenskap. Vill du bli en del av denna härliga skara? Håll utkik efter provrepetitioner som anordnas de första veckorna under höstterminen.

 
Facebook: https://www.facebook.com/Snapsakademien
Hemsida: www.snapsakademien.se

pH1

Vi stödjer, främjar och uppmuntrar motorintresse hos studenter vid Luleå tekniska universitet.

pH1 grundades av motorintresserade medlemmar under Maskinteknologsektionen vid Luleå tekniska universitet. Idén var att skapa ett forum och en plattform för studenter där det kunde genomföras initiativ och arrangemang som knöt an till och grundades i någon form av motorintresse. Styrelsen i pH1 agerar vid behov arrangörer och bollplank för nya idéer som knyter an till föreningens grundtanke – allt från bilsport till filmkväll, formel-1 till traktor eller snöskoter till tipsrunda!

Namnet ”pH1″ kommer från (den brittiska) engelskans ”Petrolhead” som fritt översatt betyder bilentusiast, fast åt det mer fanatiskt hängivna hållet. Självklart utläses detta magnifika namn ”fett” och används även för att beskriva allt som är gott här i världen, i synnerhet motorrelaterade ting.

Kontakt: ph1@m-sektionen.se eller www.facebook.com/petrolheadsen

XP-el (Experimentverkstad el)​är föreningen för dig som är elektronik- och teknikintresserad! Som medlem får du tillgång till föreningens stora och nybyggda lokal dygnet runt. I lokalen finns verktyg, instrument, komponenter och massvis med roliga prylar. Utöver alla teknikprylar finns det även två stycken kylskåp fyllda med godis, läsk och andra nyttigheter till försäljning. Perfekt för sena kvällsprojekt!

Föreningen brukar årligen anordna ett antal kurser. Bland annat den mycket populära löd- och kretskortskursen. Som medlem är denna kurs gratis, men kanske bäst av allt, som medlem får du inbjudan före alla andra!

XP-els lokal är belägen i A-husets källare rakt under ingång A2. Medlemskap kostar 150 kr per år och löses genom att kontakta XP-el på xpel@datasektionen.com eller besöka lokalen och prata med någon i styrelsen.

Facebook: http://www.facebook.com/xpelLTU

Websida: http://www.xp-el.com