Evenemang

Evenemang under Nolleperioden

Nolleperioden är fullspäckad med evenemang, föreläsningar och träffar med din egen och andra klasser för att du ska lära känna andra nya studenter och ditt nya campus. 

Här längre ner kan du se vilka event som kommer ske under Nolleperioden 2022.

Hitract är Sveriges första digitala student-community specifikt för studenter och arbetsgivare.

VKM och Norrskensröjsbiljetter kommer säljas på Hitract. Skapa ett konto redan nu genom QR-koderna nedan!

QR-Kod App Store

QR-Kod Google PLAY

Nollearmband

Som nollor kommer man att kunna köpa ett Nolleperioden armband som ger inträde och rabatterat pris på flera av Nolleperiodens event. Få ut så mycket som möjligt av Nolleperioden!

INGÅR
Inträde STUK, Entré Liveband, Rabatt VKM, Rabatt Norrskensröj, Philm, Rabatt Sektionskväll, Rabatt Spexet, Utomhussittningen, Phaestivalen, Nolleperiodsmärke

Totalt Värde: 1110 kr
Kostnad: 700 kr

Spara över 400 kr!

 

Finns att köpa hos kansliet i Studenternas hus från och med Kl 12 Onsdagen den 17/8 eller online via länkarna nedan.

För dig som studerar under Luleå Studentkår.

För dig som studerar under Teknologkåren.

Obs! Du måste vara kårmedlem för att köpa ett armband.

Alldele6tra

Skolans sexmästerier (aka bästa partyfixarna i Luleå) bjuder in till utmaningar och lekar. Kom hit och tävla för din klass ära, genom tappra försök och glatt engagemang kan ni vinna det ärofyllda Alldele6tra-märket. 

Alumnträffar

Här får du chansen att träffa en person som tagit examen från just ditt program. Passa på att be om tips och tricks inför tentan och fråga alla frågor om programmet du kan komma på. Eventet är endast för dig som inte har proppen på schemat.

Bakom mina solglasögon

Tiden är kommen. Solglasögonen ska av.

Chillgrill

Efter 11 intensiva dagar får ni här chansen att träffa ett flertal av skolans sektioner, sexmästerier, sektionslokaler, och föreningar under något lugnare former. Ta med dig något gott att grilla och ta chansen att mingla med de föreningar du är intresserad av! 

Cluedo (skattjakten)

Lär dig hitta på skolan samtidigt som du utför tuffa uppdrag. Genomförs alla uppdrag kan du hitta överallt på campus, får bonuspoäng till poängjakten, och kan även svara på frågorna vem, var, och hur?

Dirty Dancing

Luleå Swing och Bugg har längtat i två år och är nu mer taggade än någonsin på att äntligen plocka ner dansskorna från hyllan! Kom hit och dansa, oavsett om du är proffs eller har två vänsterfötter. Har du tur kanske du hittar en bordsdam till VKM, eller får ta en tur med självaste adeln. Har du otur får du iallafall 500 XP av att komma på eventet, så vill du levla upp snabbt har du kommit rätt!

Fråga panelen - psykisk hälsa

Hur kan du hantera dina studier, när allt du vill göra är att gömma dig under täcket? I samarbete med Studenthälsan på LTU reder vår panel ut var du kan vända dig och vad du kan göra om du, eller en vän, mår dåligt. Självklart får ni även personliga historier från panelen. 

Fråga panelen - sexualitet, samtycke, och relationer

Här får du lära dig allt mellan himmel och jord, allt från vad en schysst relation är till pinsamma upplevelser från vår panel. Eventet sker i samarbete med Tjejjouren i Luleå. 

Fångarna på Alcatraz

Alcatraz har det mesta du kan tänka dig för en riktigt rolig dag. Prison island, go-kart, bowling, arkader, och mängder av andra aktiviteter. Under detta event har de även en specialdeal, så ni nya studenter får ett mycket förmånligt pris på både aktiviteter och mat! Ryktet säger att Adel och ÖPH älskar att hänga på Alcatraz (men de är inte så bra på att bowla…).

Geoguessr (Utphlykten)

Dra ihop ett lag i din klass och upplev allt vad Luleå har att erbjuda som stad vid olika checkpoints samtidigt som ni kan samla in mängder av poäng till poängjakten.

Institutionstid

Om du inte har koll på vad en institution är eller vad de gör är detta eventet för dig. Här får du en snabb introduktion av vad just din institution kan erbjuda dig under din studietid, och ryktet säger att det kan finnas fika! 

Klassgemenskap

Här får du spendera tid med din klass och dina phösare. Det är här du hittar din blivande bästa kompis och kanske även ett litet plugg-gäng. Du får även lära dig mängder av bra-att-veta-som-student-saker, så missa inte dessa kvällar! 

Hörde jag lekar, tävlingar och spel? Yes, you did!

Kårtid

Teknologkåren och Luleå studentkår presenterar sig, berättar vad de arbetar med, hur de kan hjälpa dig under din studietid och fördelarna med att vara kårmedlem.

Kårhäng 2.0

Vill ni se oss göra livet jobbigt för era phösare? Då bjuds det på trekamp på Heden där det är nollorna mot phösarna som gäller!

Liveband

Hmmm… Hemligt (inte Markoolio). Det sker traditionsenligt en livespelning första lördagen på nolle-p. Vem kommer hit? Det får du se när du är här, men vi hoppas att du övar upp dina moves innan dess.

Nollemässan

Nollemässan är en mässa ämnad för er nya studenter där ni får möjligheten att träffa företag, kårerna, sektioner och föreningar på skolan. Kom dit, shoppa märken och se vad företagen har att erbjuda.

Norrskensröj

Aldrig gjort en bordsskål på STUK? Eller sett ett sidbyte i verkligheten? Kanske har du helt missat hur underbart det är att få gå på sittning i det finaste vi har, ovven? Har du aldrig provat, rekommenderar vi det verkligen. Här får du se Adel och ÖPH i all dess makt, och hänga med dina phösare utan solglajjer. Jag har hört rykten om att det är mycket roligare. Och kom ihåg, what happens in Vegas, stays in Vegas!

Ovveprovningen

Här får du chansen att prova ut storlek för det bästa plagget en student äger. Vill du phösa, capsa, eller bara slippa fundera vad du ska ha på dig en utekväll är ovven ett plagg för dig. Hittar du din drömovve? Då finns den att köpa i kansliet! 

Philm

Skolans egna bioförening visar bioaktuella filmer on the big screen. Gillar du filmer finns Philm här för dig. De säljer även godis och läsk i en egen liten kiosk! 

Sektionsdagen

Varje program på LTU hör till en sektion. Dessa sektioner får, under sektionsdagen, möjlighet att presentera sig själva, vad de gör, och varför det är bra att de finns. Kanske kommer ni leka lekar, gå på upptäcksfärd, grilla burgare, eller äta chili. Vad som händer här är helt upp till er sektion! 

Sektionskvällen

Självklart ska sektionerna få umgås med er en kväll. Här sätts sittiplinen på prov, så kom ihåg vad era phösare berättar, detta blir er första sittning på nolleperioden! 

Spelkväll

Efter många långa dagar och sena kvällar är det dags för lite sällskapsspel och pizza. Kom hit och utmana dina nyfunna vänner på… de flesta spel du kan tänka dig.

spexet

Varmt välkomna till den 32:a uppsättningen av Lulespexet: ”Paris 1921 – Konsten att stjäla”!

Årets föreställning tar oss tillbaka till det glada tjugotalet. Vi befinner oss i Frankrikes huvudstad, som precis återhämtat sig från första världskriget och återigen börjat bli världens kulturhuvudstad.

Spexet är en musikalisk teaterföreställning där publiken får vara med och påverka vad som sker på scenen genom så kallade ’inrop’ t.ex. ”baklänges” eller ”argare”, en genom klassisk “omstart” när något är extra bra eller roligt!

StudentikosaKVÄLLEN

Lär dig allt om studentikost! Vad betyder sittiplin? Vad betyder en knut i kårmössan eller en bytt benbit på ovven? Hur börjar och slutar en sittning? Utöver all information (spetsa öronen och vässa pennan!) kommer du även få lära dig studentikosa lekar såsom caps och beer pong. 

Uppropet

Var kom egentligen adeln från? Vem hittade ÖPH? Och varför har ÖPH ett djur på axeln? Här får du svar på alla dessa frågor, du får även träffa kårerna och dina phösare för första gången! Uppropet är den officiella starten på nolleperioden och något du inte vill missa!

Utomhussittningen

D6 presenterar – Utomhussittningen! En hejdundrande fulsittning av det dräggigaste slaget. Känner du dig ny på skolan? Lite vilse? Lite osäker på vad en sittning är för något? Då är Utomhussittningen något för dig. Billig dryck och ännu billigare alkoholfritt (gratis är gott!) tillsammans med mat och roliga gyckel gör att det här kommer bli en kväll du sent kommer att glömma. Välkomna!

(OBS! Eventet är gratis för dig med nollearmband! Gratis är gott 2.0)

VKM

En finsittning av högsta rang, med en trerätters middag och sittiplin på topp. Klädkod? Mörk kostym. Har du inte släpat med dig kostymen eller glömt gamla balklänningen hemma är du såklart välkommen ändå, ta på dig det finaste du har bara!

Wii Sports Resort (Phaestivalen)

Har du ditt glada barnasinne kvar? Det hoppas vi! Alla har vi väl saknat vattenballonger, hinderbanor, och bumper balls. Här får du sätta ditt inre barn i framkant och leka loss innan studierna börjar på riktigt.

Föreläsningar

Civilkurage med Linnéa Claeson

Linnea Claesson är här för att föreläsa om civilkurage och trakasserier. Vad kan du göra för att motverka trakasserier och skapa ett mer välkomnande klimat?

Festa smartare

Föreläsning om hur man kan maximera alkoholens positiva effekter och minimera de negativa biverkningarna efter en lång natt. Detta event är en healing potion som krävs för att kunna få XP på liveband.

FINAL BOSS (TENTAFRUKOST)

Om du undrar hur en tenta går till är det hit du ska komma. Testa skriva en låtsastentamen under så tentalika förhållanden som möjligt. Här har du även chans att käka din frukost! 

Fun math games (Proppen)

Alla har vi väl glömt bort gymnasiematten någon gång. Frukta ej! Proppen finns här för dig <3. Glöm ej bort att köpa proppenboken och plugga duktigt till proppenprovet, du kan få bonuspoäng på första mattetentan! Dessa pass är endast för dig som pluggar under teknologkåren. 

It's your life, your education

Hur kan du skapa din egen framgång i studierna? Vad krävs egentligen av dig som universitetsstudent? Tim Foster är här för att ge dig en motivationsboost innan plugget startar på riktigt!

LTU cheat codes

Lär dig allt om fusk på universitetet!

PROGRAMSPECIFIK INFORMATION

Är du lite osäker på vad du egentligen sökt in på? Då är detta event rätt för dig! Din utbildningsledare berättar om programmet ni valt samt ger er lite tips och tricks inför era kommande studier. 

 

Tutorial (Ny student på LTU)

Kåren informerar om Ladok, TimeEdit, Kronox, och alla andra system du behöver för en framgångsrik tid på universitetet. Detta event är för dig som inte vill spendera hela första läsåret med att lära dig hur du hittar tentor, schema, kurskod, kurslitteratur och allt annat du behöver för att skrapa ihop lite högskolepoäng. 

Workshop presentations-teknik

Skolans egna presentationsguru Heather Jacksic är här för att kickstarta dina presentationstalanger. Här får du lära dig allt mellan hur du är bekväm framför folk till hur du gör en felfri PowerPoint. Eventet är endast för dig som studerar under Luleå Studentkår. 

Lunch & Framtiden

Ta chansen att knyta kontakt med era framtida arbetsgivare! SSAB, LKAB och Vattenfall är alla på plats för att träffa er.
I Teknikens Hus lekfulla miljö får ni under tre inspirerade föreläsningar inblick i deras verksamheter. Ni får också tid till att titta runt i våra utställningsmiljöer, vi bjuder så klart på lunch.

Program:
12:00 – Välkomna! Lunch, Vi bjuder på wraps och dryck. Veganskt och glutenfritt alternativ finns.
12:15 – LKAB, David Högnelid & Jonas Jones
12:30 – SSAB, Sofie Nilsson
12:45 – Vattenfall, Victor Andersson, Hanna Korsby, Fredrik Öhrvall, Anna Källström
13:00 – 13:30 Upplev huset och mingla med representanter från företagen.

Boden - det smarta gröna

Boden ligger i hjärtat av en extremt etableringsintensiv region och är en viktig del i den gröna globala samhällsomställningen. Här satsar H2 Green Steel på en integrerad produktionsanläggning av grönt stål och strax intill byggs parallellt världens, förmodligen, största produktionsenhet av vätgas. Här skapas ett samhälle i tillväxt, rustat för framtidens utmaningar, med smarta och hållbara lösningar för samverkan, boende, transporter, vardagen och en satsning på modernt företagande. Boden är platsen för dig som vill bidra till satsningar kring vår tids största utmaningar och som vill lämna över något för framtida generationer att vidareutveckla. Här tänker vi smart när vi nu får chansen att bygga något nytt, hållbart och smått unikt. 

Det bjuds på lunch och H2 Green Steel kommer för att prata.

Medverkande: Nils Lindh, Boden Business Park och Anne Graf, H2 Green Steel