Evenemang

Evenemang under Nolleperioden

Nolleperioden är fullspäckad med evenemang, föreläsningar och träffar med din egen och andra klasser för att du ska lära känna andra nya studenter och ditt nya campus. Här nedan finner du korta beskrivningar av de olika evenemang och föreläsningar vi erbjuder.

Phösarna välkomnar

Dina phösare hälsar dig välkommen till LTU och Nolleperioden! Här får du svar på dina första frågor som ny student på campus.

Gå med i din klassgrupp på facebooksidan Nya studenter LTU.

Rundvandring

Detta är precis som det låter – en exklusiv guidad tur runt campusområdet med dina phösare. De kommer visa dig allt från microland och lunchställen till föreläsningssalar och sektionslokaler. Var inte rädd för att fråga om du inte hittar!

Klassgemenskap

Ett perfekt tillfälle för dig och din klass att prata och lära känna varandra.

Hörde jag lekar, tävlingar och spel? Yes, you did!

TKL-timmen

Teknologkåren vid Luleå tekniska universitet presenterar sig, berättar vad de arbetar med, hur de kan hjälpa dig under din studietid och fördelarna med att vara kårmedlem.

Institutionstid

Institutionen presenterar sig och berättar vilken roll de har på skolan. Ställ frågor om din utbildning, schema och annat som rör ditt program.

LS-timmen

Luleå Studentkår presenterar sig, berättar vad de arbetar med, hur de kan hjälpa dig under din studietid och fördelarna med att vara kårmedlem.

Sektionsdagen

Ta chansen att träffa din sektion och lär känna dess styrelse och sub-grupper. Du bjuds på en dag fylld av lekar, mat och annat skoj med din egen och andra klasser.

VKM

En finsittning av rang på Stuk Bar och Restaurang. Ta på dig finkostymen och långklänningen, kamma till håret och gör dig redo för en festlig middag med din nya klass!

Studentikosa dagen

Här får du chans att träffa skolans alla sexmästerier och föreningar för att lära dig allt om skolans studentikosa traditioner och lekar.

Skattjakten

Dra ihop ett lag i din klass och upplev allt vad Luleå har att erbjuda som stad vid olika checkpoints samtidigt som ni tävlar om fina priser.

Fråga Olle

Paneldiskussion med självaste “Fråga Olle”-Olle! Du som är för ung för detta får googla dig fram men nu kan vänta dig sex-snack där du får möjlighet att ställa frågor och få svar från panelen.

Nollemarknaden

Här får du chans att prova overall och kårmössa samt införskaffa märken och pins. Du får även möjlighet att träffa föreningar och sektioner och kanske även smaka på sektionslokalernas mat. 

På Spåret

Studentföreningen IAESTE arrangerar digital hemmapub med frågesport i enlighet med det folkkära tv-programmet. Frågan lyder “Vart är vi på väg?”

Philm

Vår bioförening på skolan sänder bioaktuell film under söndagen på Nolleperioden. Grabba tag i popcornen, dra med dig kompis och häng med på bio!

Nollespexet

Lulespexet håller sin årliga föreställning, en humoristisk musikalteater med publikinteraktion. Årets uppsättning går under namnet Gustavia & Piraterna i Svenska Karibien.

Utomhussittningen

En temasittning anordnad av D6 som sker utomhus, ett event du absolut inte vill missa! Psst! Adel och ÖPH kanske kommer på besök.

Föreläsningar

Proppen

Kom in i matematiken innan kurserna drar igång på riktigt!

Möt Sveriges Ingenjörer

Föreläsning från fackförbundet Sveriges ingengörer om vad de kan erbjuda dig under din studietid och senare i arbetslivet

Den lärande hjärnan

Föreläsning om tips och trix hur du på bästa sätt klarar dina studier

Stöd från universitetskyrkan

Föreläsning från universitetskyrkan där de berättar vad de kan göra för dig

Samtycke med Tjejjouren Luleå

Föreläsningen handlar om samtycke och definitionen av najs sex.

Plugga och festa smartare

Föreläsning om vilka studiehjälpmedel som finns på skolan samt hur man kan maximera alkoholens possitiva effekter och minimera de negativa biverkningarna efter en lång natt

It's your life, your education

En föreläsning kring hur du kan tänka gällande balans mellan dina studier och din fritid

Presentation technique

Föreläsning i presentationsteknik för att du ska kunna presentera ett ämne på ett professionellt vis