Kiruna

Campus Kiruna

Längst upp i nordligaste Lappland hittar man gruvstaden Kiruna. Kanske är staden mest känd för sina enorma malmtillgångar men det bedrivs även rymdforskning där uppe. I Kiruna finns den senare delen av civilingenjörsprogrammet i rymdteknik och flera olika masterprogram inom rymdområdet. Här huserar Avdelningen för rymdteknik och det finns ett trettiotal anställda inom två forskningsämnen, atmosfärsvetenskap och rymdtekniska system. Här forskas det om allt från existensen av vatten på Mars till minisatelliter. Det är i Kiruna som raketbasen Esrange är stationerad. 

Vill man dra sig utanför campus kan man uppleva staden och knyta kontakter. Visste du t.ex att hela Kiruna stad ska flyttas?

Rymdcampus i Kiruna

Rymdcampus

Miljön på vårt rymdcampus är utpräglat internationell med studenter och forskare från alla kontinenter. Antalet studenter på rymdcampus varierar mellan höst-och vårtermin, men du kan räkna med mellan 70 och 110 studiekamrater att dela din studietid med. Campus i Kiruna präglas mycket av det lugn som staden utstrålar och studenterna blir oftast en mer sammansvetsad grupp än på större orter. Som student i Kiruna representeras du av Kirunasektionen. De anordnar olika evenemang, ofta med den lokala studentpuben SLUSK och sexmästeriet Space6.

Sevärdheter

Du har nära till många sevärdheter! Kiruna ligger vid randen av den magiska fjällvärlden, en och en halv timma från högalpin skidåkning och med Sveriges högsta berg skymtande i fjärran. 

Här kan du njuta av alla säsonger med fjällvandring, längdskidor och fiske. Det omtalade norrskenet du kommer få uppleva i Kiruna är fantastiskt. Staden må kännas avlägsen från omvärlden, men för de utbildningar som är förlagda här är det guldläge.

Kontakta Campus Kiruna

Service Point

0920 – 49 10 00

Adress

Rymdcampus

Bengt Hultqvists väg 1

981 92 Kiruna

Epost

kirunasektionen@gmail.com

Kirunasektionen

SLUSK