Om Nolleperioden

Grattis till din antagning!

Att börja på universitet är som att börja ett nytt kapitel i livet. På Luleå tekniska universitet har du möjlighet att knyta vänskapsband, kontakter med näringslivet, engagera dig i studentlivet och såklart lära dig en hel del om den utbildningen du valt att läsa. 

Nolleperioden är den första tiden innan studiestarten där du som ny student välkomnas till din campusort på Luleå tekniska universitet. Under dessa dagar kommer schemat vara fyllt med aktiviteter och föreläsningar som kommer slussa dig in i studentlivets alla delar och förbereda dig inför din studiestart. Nolleperioden arrangeras i samarbete mellan Teknologkåren, Luleå studentkår och Luleå tekniska universitet. 

Många säger att LTU har en av de bästa nollningarna i landet – vi tycker att du ska komma hit och undersöka själv. 

Vi ses i augusti!

En annorlunda Nolleperiod

På grund av de rådande omständigheterna kommer årets Nolleperiod att se annorlunda ut jämfört med tidigare år. Planeringen och genomförandet av Nolleperioden sker utefter de allmänna råd och restriktioner som regeringen och folkhälsomyndigheten föreskriver för att förhindra smittspridningen av covid-19. Mer information om hur Nolleperioden kommer gå till kommer du att få från dina phösare.

Du har ett eget ansvar i att bromsa smittspridningen av covid-19. Vi vill därför uppmana dig som planerar att delta på Nolleperioden att stanna hemma och inte delta om du är sjuk samt vara noga med din handhygien. 

Om du har haft covid-19 är det troligt att du har mindre risk att bli smittad och att smitta andra under en tid efter du haft infektionen. Trots detta är det viktigt att följa Folkhälsomyndighetens råd för att minska risken för smittspridning (FHOM, 2021).

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss på npg@nolleperioden.se!

Syftet med Nolleperioden är att få dig som ny student att känna dig välkommen och trygg på universitetet och i din klass samt att ge dig en givande och rolig start på studierna. En tid som du förhoppningsvis kommer minnas med glädje i hela ditt liv. 

Engagera dig i Nolleperioden!

Nolleperiodsgruppen

Nolleperiodsgruppen

Under hösten söker kårerna nya engagerade till Nolleperiodsgruppen (NPG). I anslutning till detta hålls ett informationsmöte om projektet och de olika posterna i projektgruppen. Håll utkik efter detta på Teknologkåren och Luleå studentkårs sociala medier.

Phösare

Phösare

Under början på året söker kårerna, genom Nolleperiodsgruppen, nya engagerade phösare. I anslutning till detta hålls ett informationsmöte om hur det är att vara phösare under Nolleperioden, men redan nu kan du skicka in en intresseanmälan för att bli Phösare 2022!

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen till våra respektive kontor på övre plan i Studenternas Hus!

Vill du redan nu anmäla ditt intresse till Nolleperiodsgruppen? Klicka på anmälningsknapparna ovan eller maila val@nolleperioden.se.