Piteå

Campus Piteå

På Musikhögskolan vid Luleå tekniska universitet utbildas ljudtekniker och musiker inom en rad olika genrer. Det finns även utbildningar inom komposition, musikproduktion och dans. Detta ger goda möjligheter till samarbeten både inom och utöver programgränserna. Musikhögskolan grundades 1978 och är en vidareutveckling av musikverksamheten vid Framnäs folkhögskola. Organisatoriskt är den sedan starten en del av Luleå tekniska universitet.

Musikhögskolan ligger på universitetsområdet i Piteå. Där finns också en företagsby. I samma byggnad som Musikhögskolan finns också Studio Acusticum som är en av norra Europas modernaste konsertsalar.

Campus Piteå

Nolleperioden i Piteå

NolleP är en period då vi välkomnar nya studenter till Musikhögskolan. Perioden är fylld av roliga aktiviteter, föreläsningar och fester. Tanken med NolleP är att ni nya studenter får lära känna både varandra och ert nya Campus. Under NolleP pågår ett rollspel. Läs mer om Rollspeletet nedan.

Under denna period är det viktigt att alla mår bra och känner sig inkluderade. Vi tolererar inte alkoholhets, trakasserier eller någon form av förtryck.

Vi ser fram emot att välkomna er till Musikhögskolan i Piteå!

NolleP I Piteå anordnas av Piteå Studentsektion, som ligger under Luleå Studentkår. För mer information om NolleP och Campus Piteå – gå in på vår hemsida. Där kan ni se scheman och allt annat som ni behöver.

Rollspelet

Rollspelet bygger på en hierarki där Helige Nåhl befinner sig högst upp och Nollorna i botten. Däremellan finns Generalen, Adeln, Överphösarna (ÖPH) och Phösarna (PH).

Helige Nåhl

Den är allas skapare och lyser upp hela Piteå och världen med sin godhet. Alla bugar inför Helige Nåhl!

Generalen

Generalen tillsammans med Adeln styr hela nolleperioden. Alla måste hälsa på Generalen med en salut.

Campus Piteå
Campus Piteå

Adeln

Adeln, under ledning av generalen styr hela nolleperioden. Alla Nollor, Phösare och Överphösare måste hälsa på Adeln med en salut.

Överphösare (ÖPH)

Fullföljer Generalens planer i att leda nollorna. De bär mantel i nollegruppens färg med svarta kanter. De får information från ADELN. De har i uppgift att vägleda nollorna och phösarna och ordna feta evenemang under nolleperioden. Nollor och Phösare måste hälsa på ÖPH.

Phösare (PH)

Fullföljer Generalens planer i att leda nollorna. PH får information från ÖPH. Har den närmaste kontakten med nollorna och är alltid med på nollornas aktiviteter. Nollor måste hälsa på phösarna. Bär mantel i sin nollegrupp-färg.

Phadder

Befinner sig utanför rollspelet och finns där för nollorna under hela nolle-p. Phaddrarna är inte utklädda. Ingen måste hälsa på dem, men vi gör det ändå för vi är trevliga.

Kontakta Campus Piteå

Piteå Studentsektion

Piteå Studentsektion

Piteå Studentsektion