Skellefteå

Campus Skellefteå

I Skellefteå bor 72 000 människor och staden ligger 13,5 mil söder om Luleå. Campus ligger centralt intill Skellefteälven. Direktflyg går mellan Skellefteå och Stockholm.

Att studera på Luleå tekniska universitet i Skellefteå ger dig tillgång till ett område med bibliotek, sporthall, studievägledning, lärcentrum, restauranger och caféer.

Via studentföreningen kan du delta i sportaktiviteter, nyttja replokalen, besöka studentpuben, filmkvällar med mera.

Campus Piteå

Nolleperioden i Skellefteå

I Skellefteå varje år hålls enligt tradition en Välkomstperiod kallad Nolleperioden för nya studerande på Campus Skellefteå. Denna period består av en vecka med diverse aktiviteter och tävlingar som hålls i syfte för att introducera de nya studenterna till vårt studentliv och deras uppkommande studieperiod på Campus Skellefteå. De som ansvarar för dessa aktiviteter och vägleder de nya studenterna (kallade nollor) genom deras första steg in i studierna kallas för Phösare. De som har det övergripande ansvaret och planering av hela nolleperioden kallas för Överphösarna.

Bostäder

Skellefteå kommun och Skebo garanterar bostäder till programstudenter på Luleå tekniska universitet i Skellefteå. Bostadsföretaget Skebo förmedlar allt från rum i korridor till vanliga lägenheter i områdena Älvsbacka, Sörböle och Anderstorp – alla inom gångavstånd till Campus.

De flesta studentbostäderna är möblerade. Internet, kabel-TV och IP-telefoni ingår i hyran. Juni och juli är hyresfria.

Campus Piteå

Kontakta Campus Skellefteå

Telefon

0910 – 58 53 00

Adress

Forskargatan 1

931 77 Skellefteå

Postadress

Luleå tekniska universitet

931 87 Skellefteå

Campus Skellefteå

Studentföreningen Campus Skellefteå

Studentföreningen Campus Skellefteå