Skellefteå

Välkommen till Campus Skellefteå

Campus Skellefteå är för dig som söker utveckling, samarbete och kunskap. För studenter, forskare, näringsliv och allmänhet som vill mötas på en plats som inspirerar, coachar och skapar rätt förutsättningar att växa.

Campus Piteå

Nolleperioden i Skellefteå

Nolleperioden är ett arrangemang som planeras och genomförs av frivilliga studenter, drivna av entusiasm och en dröm om att ge dig ett lika roligt välkomnande som de själva hade. Vår Nolleperiod har endast ett syfte: att ge dig – vår nya student – en så bra start som möjligt!

Phöseriet är gruppen som arrangerar Nolleperioden. I samarbete med skolorna: LTU, Futuregames & Visual Magic har vi planerat två veckor fyllda med roliga aktiviteter, teambuilding och event!

Syftet med Nolleperioden är att ge dig en introduktion och en stor möjlighet att: lära känna och knyta an till dina klasskamrater, bekanta dig med Campus & staden, komma närmare andra studenter, och givetvis att få en fantastisk och minnesvärd start på din studier!

Rollspelet

Under Nolleperioden kommer det att pågå ett skådespel och det är helt frivilligt. Skådespelet består av en sorts ”hierarki”. Överst har du de allseende och allvetande Adeln följt av Överphösarna, deras högra hand. Under dem finns Phösare (som gör allt för att tillfredsställa Överphösarnas outgrundliga nycker) och Nollor, (de nya eleverna som ännu inte har börjat sitt första år!).

Det finns inga faktiska hierarkiska skillnader mellan Phösare och Nollor förutom att Phösare har ett ansvar gentemot Överphösarna medan Nollor helt enkelt är där för att ha kul! Om du inte vill delta i skådespelet behöver du inte göra det, under förutsättning att du inte förstör det för andra.

Bostäder

Skellefteå kommun och Skebo garanterar bostäder till programstudenter på Luleå tekniska universitet i Skellefteå. Bostadsföretaget Skebo förmedlar allt från rum i korridor till vanliga lägenheter i områdena Älvsbacka, Sörböle och Anderstorp – alla inom gångavstånd till Campus.

De flesta studentbostäderna är möblerade. Internet, kabel-TV och IP-telefoni ingår i hyran. Juni och juli är hyresfria.

Campus Piteå

Kontakta Campus Skellefteå

Telefon

0910 – 58 53 00

Adress

Forskargatan 1

931 77 Skellefteå

Postadress

Luleå tekniska universitet

931 87 Skellefteå

Campus Skellefteå

Studentföreningen Campus Skellefteå

Studentföreningen Campus Skellefteå